Balmerino House

Balmerino House

The Balmerino House is a study in horizontality, providing a contemporary dwelling responsive to Brisbane’s subtropical climate. It was important for this house to engage with its unique site – an ideal site that borders the expansive Seven Hills Bush Reserve – while also addressing the street frontage. A sweeping balcony mediates both indoor and outdoor, reinforcing the connection between the two and enhancing passive cooling and ventilation. Organised over two levels, everyday living spaces are situated on the upper level in an open plan configuration, addressing the large deck area that overlooks an existing pool and the wilderness beyond. Expansive windows maximise natural light and allow substantial cross-ventilation through the house, harnessing the site’s North-Easterly orientation while capturing significant views and vistas.

2021

DETAILS:

HOME

Add a Title

Add a Title

Add a Title

SELECT PROJECTS

ABOUT